cfirma.pl logo guide icon Przewodnik użytkownika

Nawigacja





Szukaj...
»

PoweredBy

Okno konfliktu plików

RSS
Okno konfliktu plików podczas kopiowania.

Okno konfliktu plików podczas kopiowania.

Okno konfliktu plików wyświetlane jest na skutek kopiowania bądź przenoszenia plików podczas których użytkownik próbuje skopiować/przenieść jeden lub więcej plików do folderu, który posiada jeden lub więcej plików o tej samej nazwie. Mając na uwadze, iż moduł plików nie zezwala na przechowywanie kilku plików o tej samej nazwie pod jednym folderem, pojawia się konieczność rozstrzygnięcia wszystkich podobnych przypadków.

Okno konfliktu plików prezentuje informacje o obu plikach - już istniejącym oraz kopiowanym/przenoszonym i pozwala na wybór jednego z 4ch przycisków:
  • Nadpisz spowoduje nadpisanie całego pliku kopiowanym/przenoszonym.
  • Połącz spowoduje dodanie nowej wersji do pliku istniejącego na podstawie aktualnej wersji pliku kopiowanego/przenoszonego. Należy mieć na uwadze, iż opcja ta ma takie samo znaczenie bez względu na to, czy jest wybierana podczas kopiowania normalnego czy płytkiego i zawsze dopisze tylko jedną wersję. W przypadku przenoszenia, pozostałe wersje pliku przenoszonego zostaną bezpowrotnie utracone.
  • Pomiń spowoduje pominięcie pliku nie dokonując żadnych zmian.
  • Anuluj spowoduje przerwanie całej operacji pomimo dokonania wcześniejszych wyborów i żadne zmiany nie odniosą skutku.

Dodatkowo, podczas kopiowania/przenoszenia więcej, jak jednego pliku okno konfliktuj dysponuje polem wyboru Zastosuj do wszystkich (X) pozwalające określić wspólną operację dla danego pliku i wszystkich następnych.

  Nazwa Rozmiar
- okno_konfliktu_plikow.png 8,54 KB

ScrewTurn Wiki version 3.0.5.600. Some of the icons created by FamFamFam.